Vasiljas – Plaža Kraljeva i Onih Koji se Tako Osećaju

Vasiljas je peščana plaža koja se nalazi na 3km od grada Skiatosa. Podeljena je nekom nevidljivom barijerom na Veliki i Mali Vasiljas. Plaži je dodeljivana plava zastavica, što znači da je čistoća mora zadovoljavajuća prema standardima.

Kako stići do plaže Vasiljas

Do plaže možete stići peške, kolima ili gradskim prevozom. Ukoliko ste se odlučili za gradski prevoz, stanice na kojima silazite su 6 i 7. Što se tiče pešačenja, trebaće vam oko 20ak minuta.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Sa leve strane(bliže gradu) nalazi se Mali Vasiljas. Logično, sa desne strane (bliže plaži Ahladies) je Veliki Vasiljas. Sam naziv Vasiljas znači kralj. Međutim nama i dalje nije jasno zašto je baš Vasiljas Kraljevska plaža. Navodno su je u doba Vizantije bila izbor plemića za odmor.

Mala Vasiljas je dosta mirnija od Velike Vasiljas plaže. U skladu sa tim je i organizacija sadržaja bolja na velikoj plaži.

Na velikoj plaži na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani u velikom broju i usluge centra za sportove na vodi. Međutim plaža nije toliko razvijena kao ostale popularnije plaže.

U blizini se nalazi veliki broj hotela, ujedno i jedan od najpoznatijih hotela na ostrvu – Kassandra Bay.

Na plaži je retko kad gužva. Uglavnom je izbor onih čiji su smeštaji u blizini ili ljudi sa decom.

Ukoliko ste prethodnog dana izgoreli, možda je Vasiljas idealan izbor za vas. Ukoliko vas ništa ne sprečava da posetite ostale plaža, savetujemo vam da se ne zadržavate na plaži Vasiljas.

Svi se slažemo u tome da je plaža lepša od mnogih grčkih plaža van Skiatosa, ali na Skiatosu tu titulu nose druge plaže.

SAVET: Ako tražite mir i tišinu, a opet da budete blizu grada uputite se na Vasiljas.

Pišite nam i podelite vaše utiske o plaži sa svima.

Komentari