Plaža Agia Eleni – Raj za hedoniste

10 najlepsih plaža na Skiatosu - Agia Eleni

Plaža Agia Eleni je prelepa plaža koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva Skiatos. Poznata je po najlepšem zalasku Sunca na ostrvu.

Ukoliko ste se odlučili da posetite Skiatos, a pored odmora volite da se dobro zabavite na plaži, nemojte nikako propustiti Agia Eleni!

Kako stići do plaže Agia Eleni?

Plaža je 14km udaljena od centra grada. Ukoliko putujete gradskim prevozom, siđite na stajalištu (25). Do nje se pešači manje od deset minuta asfaltiranim putem, ali se pešačenje u ovom slučaju svakako isplati!

O plaži i sadržajima

Plaža je dobila ime po istoimenoj crkvi koja se nalazi u blizini. Ušuškana je u zelenilu borova koji je okružuju, sa pogledom na planine Peliona u daljini.

Ispred plažnog bara se nalaze ležaljke i suncobrani koje možete rentirati. Poželjno je da poranite kako biste zauzeli dobro mesto.

  • Raj na Zemlji - Plaža Agia Eleni Skiatos

Takođe, postoje dva bara u kojima se možete osvežiti i pojesti nešto. Jedan od barova je Agia Eleni Summer Beach Bar, koji pored ležaljki, osveženja i hrane ima najveći doprinos u stvaranju dobre atmosfere na plaži. Lagani letnji zvuci u prelepom ambijentu ovog bara vas svakako neće ostaviti ravnodušnim!
Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi, na pravom ste mestu. Na plaži se nalazi Centar za sportove na vodi koji je obezbedio razne aktivnosti za sve one koji žele da se zabave na vodi. Pored skijanja na vodi, vožnje gumama i bananom, u ponudi postoje i manje ekstremne aktivnosti. Detaljnu ponudu Agia Eleni Centra za sportove na vodi, možete pogledati ovde.

Za one koji bi da ostanu na kopnu, na plaži postoji mreža za odbojku. Možemo odmeriti snage, ko izgubi časti turu pića u baru.

Takođe, ukoliko vam je to bitno, na plaži postoji wc, tuš i kabina za presvlačenje koje možete koristiti.

Zašto baš plaža Agia Eleni?

Pored Banane, Ampelakije, Vromolimnosa važi za jednu od “urbanijih“ plaža. Ukoliko želite da se dobro provedete tokom dana i uživate u zalasku sunca i sportovima na vodi, plaža Agia Eleni je idealna za vas!

Možemo slobodno reći da su dnevne žurke na plaži Agia Eleni dobar razlog da se više puta u toku svog letovanja vratite na ovu plažu!

Zalazak Sunca na Plaži Agia Eleni - Skiatos
Ponesite fotoaparate da zajedno slikamo zalazak Sunca i Pelion u daljini!
Šaljite vaše utiske i komentare, kako bi drugi znali šta propuštaju! Vidimo se na Agia Eleni! Pratite nas na Fejsbuku i Instagramu! Podelite vaše fotografije sa #skiatosgrcka.

Komentari