Agia Paraskevi – Zauzmite svoja mesta na vreme

Agia Paraskevi plaža Skiatos Grčka

Plaža Agia Paraskevi, takođe poznata pod imenom Platanias se nalazi na južnoj obali ostrva Skiatos. Nalazi se u istom zalivu sa plažama Kolios i Vromolimnos. Ime je dobila po istoimenoj oblasti i crkvi koja se nalazi u neposrednoj blizini. Posebno zanimljiva dešavanja u ovoj oblasti su 26.jula kada lokalno stanovništvo svečano proslavlja dan Svete Petke(Paraskeve).

Kako stići do plaže Agia Paraskevi

Do plaže saobraća gradski prevoz, a stanice na kojima možete sići su br.15 i br.16. U blizini se nalazi put koji vas može odvesti na severnu stranu ostrva, do plaže Kehria ukoliko ste raspoloženi za malo više pešačenja (ovo naravno nikako nemojte raditi). Ukoliko ste pošli sopstvenim prevozom u blizini plaže postoji parking. U blizini se nalazi hotel Skiathos Princess i crkva Svete Paraskeve (Petke).

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Plaža je prostrana, peščana i dobro organizovana. Na raspolaganju vam stoji veliki broj ležaljki i suncobrana koje možete rentirati. Vodite računa samo da niste zauzeli ležaljke koje su namenjene gostima hotela. Ukoliko ste pošli na plažu bez suncobrana, nadajući se da postoji prirodan hlad, prevarili ste se. Na plaži nažalost nema dovoljno prirodnog hlada, zato vam savetujemo da posetu plaži Agia Paraskevi odložite za pred kraj letovanja.

Što se tiče ugostiteljskih objekata, na samoj plaži a i u bližoj okolini postoji veliki broj restorana i barova u kojima se možete osvežiti ili pojesti nešto tokom boravka na plaži.

Plaža je idealna za porodice sa decom, međutim opet ćemo vam napomenuti nedostatak hladovine kako biste se adektvatno pripremili.

Idealna je za skijanje na vodi i mnoge druge sportove na vodi. Ukoliko želite, na Agia Paraskevi možete rentirati brodić za obilazak ostrva.

Pišite nam šta vam se najviše a šta najmanje dopalo na plaži Agia Paraskevi. Ne zaboravite da podelite vaše utiske sa svima! Srećan put!

Vidimo se na Skiatosu!

Komentari