Plaža Ampelakia – Ljubav se na prvi pogled

Plaža Ampelakia Skiatos Letovanje 2016

Plaža Ampelakia je smeštena između plaže Kukunaries i Banane. Važi za jednu od najlepših i najomiljenijih plaža na ostrvu. Naziv plaže potiče od grčke reči άμπελος što u prevodu znači vinova loza! Ukoliko ste se uputili na Ampelakiu proverite baterije na vašim telefonima i fotoaparatima jer ćete mnogo slikati!

Kako doći do Ampelakie

Autobuska stanica 26, ujedno i poslednja stanica, je stanica na kojoj silazite. Od autobuske stanice do plaže pešači se maksimalno desetak minuta (uz kratke pauze za fotografisanje bozanstvenog okruženja).

Postoje dva skretanja za ovu plažu. Prvo skretanje je nakon 50 m kada se sa poslednje stanice uputite ka plaži Banana. Sa leve strane videćete tablu sa natpisom Mystique Beach Bar, ukoliko ne skrenete tu već produžite putem Banane još 200m nailazite opet na istu tablu koja vas upućuje na plažu.

Zanimljivosti

Ukoliko ste krenuli prvim putem imaćete priliku da vidite ostatke hotela Xenia. Hotel je u vidno lošem stanju, ali ga krase neverovatni grafiti umetnika koji se potpisuje kao Braskas, pod sloganom “Still searching for my utopia“. Za 2016. u planu je rekonstrukcija i izgradnja ekskluzivnog hotela na ovom mestu.

  • Napušteni Hotel Ksenija Ampelakia Skiatos

Karakteristike: Plaža Ampelakia

Kada se spustite pored hotela niz improvizovane stepenice stižete do prelepe peščane plaže.

Značajnog prirodnog hlada u momentima kada je sunce najjače, nema. Ovo važi za one koji nisu stigli prvi da zauzmu hlad na slobodnim površinama i za one koji ne planiraju da rentiraju ležaljke.

Na Ampelakiji postoje tuševi, koji se nalaze na travnatoj površini iza Mistik bara.

Objekti na Ampelakiji

Na plaži se nalazi Mistik bar ispred kog se nalaze ležaljke i suncobrani koje mozete da iznajmite, ukoliko niste poneli svoje.

Sam Mistik Bar je atrakcija za sebe! Okružuje ga zelena površina sa božanstvenim cvećem, a enterijer bara je uređen do najsitnijeg detalja, tako da gosti ne mogu da odlože svoje fotoaparate i kamere. Sve je u skladu sa ambijentom, ljubazno osoblje, fenomenalna muzika i raznovrstan meni. Ukoliko volite da eksperimentišete, a želite da se osvežite savetujem da probate neki od voćnih smutija sa menija. Takođe, još jedna stvar po kojoj se Mistik razlikuje od drugih barova, jesu cene koje su više od standardnih.

Važna informacija za one koje ni na odmoru ne mogu da predahnu bez interneta je da u baru nema Wi-fisignala.

Za koga je Ampelakia pravi izbor

Ukoliko želite da se odmorite, opustite i uživate u lepoti prizora – Plaža ampelakia je prava plaža za vas! Takođe, ukoliko ste se opremili reketima i lopticama, a nećete da idete na Vromolimnos, Ampelakia je takođe pogodna za vas.
Međutim, ukoliko očekujete organizovane dnevne žurke, bolje produžite ka Banani.

Često pitanje je da li je plaža pogodna za ljude sa decom. Odgovor bi bio da na plaži ima ljudi sa decom, ali ne u tolikom broju kao na plažama koje su direktno povezane sa glavnim putem.

Ukoliko imate neka pitanja, komentare pišite nam! Ukoliko želite da podelite Vaše putno iskustvo sa svima na našem blogu pišite nam putem kontakt stranice!

Vidimo se na Ampelakiji!

Komentari