Plaža Elias – Zen kutak ostrva Skiatos

Plaža Elias Skiatos Grčka

Elias je prelepa, mirna plaža na severo-zapadnoj strani ostrva Skiatos. Smeštena je između plaža Mandraki i Agistros. Za njih je karakteristično da nema gužve i buke kao na ostalim plažama koje se protežu duž glavnog puta.

Kako se stiže do plaže Elias

Za sve tri plaže važi isto pravilo, s obzirom da ne postoji direktna linija gradskog prevoza koja će vas dovesti do plaža.

Dakle, stanica 23 ukoliko koristite gradski prevoz, nakon toga ste primorani na šetnju kroz šumu.

Na stanici ćete videti market sa čije leve strane se nalazi staza. Ukoliko pođete tom stazom sa vaše desne strane videćete vilu Mary Angela. Nakon par metara od vile ugledaćete put sa leve strane koja vas vodi u šumu. Pratite put dok ne naiđete na žičanu ogradu i par stepenika koje vas vode kroz drvorede smokvi do puta gde se nalazi tabla koja vas upućuje na plaže Mandraki, Elias i Agistros.

Postoji i drugi put od plaže Agia Eleni. Međutim, ne savetujemo ga pešacima jer je duži i nema hlada. Drugi razlog su automobili koji tuda prolaze i podižu ogromnu prašinu. Razlog da pođete ovim putem peške je da ste fotograf koji želi da napravi fenomenalne fotografije.

Ukoliko ste kolima možete stići na plažu ovim putem.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Plaža je mirna i nema organizovanih sportskih sadržaja. Možete se opustiti daleko od gužve uz osvežavajuće piće u Mandraki-Elias baru koji se nalazi na samoj plaži. Naravno, na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani koje možete rentirati.

Ono što je karakteristično za ovu stranu ostrva su veći talasi kada duva vetar. Ukoliko niste ljubitelj većih talasa, obratite pažnju na jačinu vetra pre nego što se uputite na plažu.

Ukoliko imate neka pitanja, pišite nam, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku. Takođe, ne zaboravite da podelite vaše utiske sa letovanja sa svima.

Srećan put! Vidimo se na Skiatosu!

Komentari