Krifi Amos – Tirkiz i miris divljeg origana

Plaža Krifi Amos Skiatos Grčka - Letovanje iz Snova

Krifi Amos (Krifi Ammos) je jedna od lepših plaža na severo-zapadnoj strani ostrva Skiatos, koja privlači prvenstveno one koji su spremni da pešače kako bi na kraju uživali u njenoj lepoti do zalaska Sunca. Krifi Ammos u prevodu znači skriveni pesak, u šta se najbolje možete uveriti ukoliko ste poneli masku za ronjenje!

Kako doći do plaže Krifi Amos?

Put do same plaže je vidno obeležen, pomalo naporan za one koji nisu spremni da pešače. Siđite na stanici broj 25, uputite se putem ka plaži Agia Eleni i na skretanju ćete naići na tablu koja će vas direktno uputiti na Krifi Amos.

Plaža Krifi Ammos Skiathos Tabla

 

Pešači se oko 20 minuta, ali svaki sekund je dragocen i vredan fotografisanja. Prilaz plaži je sledeća stvar koja može da vas odbije ukoliko nemate avanturističkog duha, strmo je i ne baš najbolje uređeno! Međutim ono što vas tamo čeka će zadovoljiti sva vaša čula! Miris divljeg origana i mora u vazduhu mami da se spustite na plažu i tamo provedete celi dan. Ukoliko se odlučite da se spustite do plaže, potrudite se da imate adekvatnu obuću za svaki slučaj.

O plaži i sadržajima na plaži

Plaža Krifi Amos je upravo zbog svoje “dostupnosti“ i manjeg broja turista sačuvala svoju prirodnu lepotu. Sama plaža je peščana, dok se u plićaku nalazi krupno kamenje. S obzirom da na plaži nema prirodnog hlada, najbolje je da iznajmite suncobran ili da potražite hlad u taverni koja se nalazi na samoj plaži.

Taverna koja se tu nalazi se u potpunosti uklapa u prirodni okruženje. U taverni možete popiti piće ili prezalogajiti nešto sa menija koji se nalazi na malom, gotovo neprimetnom papiriću zakačenom na stubu.

U taverni nema velikog izbora hrane, ali je hrana izvanredna! Obavezno probajte saganaki i tzaziki!

  • Krifi Ammos Najlepše Plaže Ostrva Skiatos

Za koga je Krifi Amos

Ova plaža je u potpunosti za one koji žele da se relaksiraju i odmore od tehnologije, zato internet signala nema na ovoj plaži.

Plaža nije pogodna za ljude sa malom decom, zbog strme staze koja vodi do plaže. Takođe još jedna otežavajuća činjenica je ta da tuševa i kabina za presvlačenje na ovoj plaži nema.

Ukoliko vas zanimaju sportski sadržaji, moraćemo da vas razočaramo, nema ih!

Sada verovatno pravite rezime: nema interneta, sportskih sadržaja, nije za decu, nema tuševa, kabina i pešači se više nego do ostalih plaža i postavljate sebi pitanje zašto onda posetiti ovu plažu?

Sunčan dan na Krifi Amosu Skiatos Grčka

Odgovor ste sami sebi dali, upravo zbog toga! Lepota plaže i njeno okruženje, je ono što prilikom boravka na ostrvu Skiatos ne smete sebi uskratiti!

Nakon što ste napunili baterije na Krifi Amosu, u povratku možete svratiti na plažu Agia Eleni i uz letnje zvuke i osvežavajuće koktele uživati u najlepšem zalasku Sunca na ostrvu!

Ukoliko ste spremni da se u potpunosti prepustite uživanju u prirodi, Krifi Amos je idealan izbor za vas! Pišite nam i rado ćemo vam odgovoriti na sva vaša pitanja! Ostavite komentar i prenesite vaše utiske sa plaže sa svima! Ukoliko želite da podelite vaš putopis u vidu članka, kontaktirajte nas!

Vidimo se na Krifi Amosu!

Komentari