Ksanemo- Plaža i još po nešto

Plaža Ksanemos Skiatos Grčka

Ksanemo možda nije najlepša plaža na Skiatosu, al je svakako kao atrakcija nešto što nikako ne biste smeli da propustite. Nalazi se blizu samog centra grada, pa biste mogli da je posetite kako biste razumeli o kakvoj se atrakciji radi.

Kako se stiže do plaže Ksanemo

Plaža se nalazi na oko 3 km od centra Skiatosa, pored avionske piste aerodroma Aleksandros Papadiamantis. Možete prošetati ukoliko ne želite da se vozite gradskim prevozom. U pitanju je druga linija koja vozi ka plaži Ksanemo i manastiru Evangelistria.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Kao što smo već spomenuli plaža ne spada u grupu najlepših plaža na ostrvu. Međutim, ono što je svima interesantno je blizina aerodromske piste. Bukvalno dok se sunčate na plaži iznad vaše glave poleću i sleću avioni. Ukoliko vas je ovaj podatak zainteresovao, savetujemo da plažu posetite petkom ili subotom jer su tada letovi češći.

Na plaži postoji bar i dovoljan broj suncobrana i ležaljki koje uglavnom nisu zauzete. Blizu je centra grada, pa je uglavnom izbor ljudi koji su u blizini smešteni.

Ukoliko duva vetar umeju da budu malo veći talasi i jače struje, stoga možete zateći po nekog surfera koji pokušava da uhvati dobar talas. Ukoliko niste dobar plivač savetujemo da se držite plićaka ili da odete na druge plaže.

Ksanemo je u većoj meri šljunkovita plaža i nema prirodnog hlada. Još jedna otežavajuća okolnost za neplivače su jače struje. Iz ovih razloga porodicama sa decom i neplivačima savetujemo da posete druge plaže za kupanje i plivanje. Ksanemo posetite iz zabave, ukoliko želite da snimate avione.

Ljubiteljima adrenalina i aviona želimo lep provod i dobre snimke. Vodite računa, nadjite dobar zaklon prilikom snimanja sletanja aviona. Doživljaj je fantastičan, ali budite oprezni.

Ne zaboravite da nam pišete i podelite utiske sa letovanja sa svima nama.

Vidimo se na Skiatosu!

Komentari