Plaža Kukunaries – Dobrodošli na Skiatos

Plaža Kukunaries Biser Skiatosa

Plaža Kukunaries je prelepa prostrana plaža, ujedno i regija u jugo-zapadnom delu ostrva Skiatos. Njeno ime na Grčkom znači šišarka, a ta reč idealno opisuje plažu s obzirom da je okružena Borovom šumom.

Plaža Kukunaries Skiatos – Kako stići?

Plaža je, na sreću svih onih koji ne vole pešačenje, dostupna sa glavnog puta. Ukoliko se vozite gradskim prevozom siđite na poslednjoj stanici i tu ste!

Zanimljivosti o plaži Kukunaries

Kada ste se već uputili prema plaži sa vaše leve strane se nalazi nacionalni park prirode i jezero Strofilia koje je prirodnim putem povezano sa morem. Kukunaries, pored toga što spada medju prvih 10 najlepših plaža na Mediteranu, je i prirodni rezervat sa brojnim zaštićenim biljnim vrstama. Upravo zbog posvećenosti lokalne uprave i ekoloških grupa očuvanju ostrva, Kukunaries poseduje plavu zastavu.

  • Plaža Kukunaries Biser Skiatosa

Kukunaries je plaža koja će vam zagarantovano probuditi sva čula!

Miris borove šume koji je konstantno prisutan u vazduhu je samo jedna od stvari po kojoj je Kukunaries karakterističan, sve dok crni ili beli labudovi ne ušetaju u kadar.

Tu nije kraj iznenađenjima koje plaža Kukunaries ima da ponudi. Karakteristika ove plaže, koja oduševljava sve prisutne je šljokičavi pesak, koji se bukvalno presijava u vodi.

Gladni i žedni na plaži Kukunaries?

Obzirom da je Kukunaries dugačka plaža, bogata je sadržajima poput barova i taverni. Iz ponude plaže izdvajamo “Beach Bar Thalassa“ i “Kahlua Beach Bar“.

Thalassa se sama po sebi izdvaja obzirom da je na samom početku plaže. Ukoliko vam je giros izasao na nos, savetujem da prezalogajite nešto u Thalassi.

Jelovnik je poprilično raznovrstan, tako da pored standardnih obroka imaju i rižoto, paste i izvrsne salate. Izdvojili bismo naš favorit – Thalassa salatu. Međutim, postoji jedna mala začkoljica, svake sezone je drugačija.

Tako da ukoliko se desi da je na meniju Thalassa salata sa lososom obavezno probajte!

Kahlua je malo drugačija, po grupi ljudi koje privlači. Bar je skoro na drugom kraju plaže i prilagođeniji je za mlade. Ukoliko ste raspoloženi za koktele, ne oklevajte – odlični su!

Još par korisnih informacija

Ukoliko biste da se odmorite u miru i tišini, daleko od gužve i graje, predlažem da preskočite Kukunaries tog dana, al ne i da ga zaobiđete.

Idealna je za sportove, obzirom da ima dosta prostora za igru, osim ako nije prevelika gužva na plaži.

Ukoliko ne želite da se vraćate autobusom u smeštajne objekte, postoji brodić koji vozi do luke Skiatos. Cena se vrlo malo razlikuje od cene autobuske karte, a uživanje i komfor su daleko veći.

Šaljite vaše utiske i komentare! Šta vam se najviše dopada na plaži, a šta ne? Ukoliko ste se odlučili da se kupate na Kukunariesu, vidimo se tamo!

Komentari