Mandraki – Druga strana Skiatosa

Plaža Mandraki Skiatos Grčka

Nešto malo drugačije, posebno na svoj način, nalazi se na severnoj strani ostrva! Mandraki, kao i druge plaže na severnoj strani ostrva se po mnogo čemu razlikuju od ostalih plaža na Skiatosu. Legenda kaže da se persijski osvajač Kserks iskrcao baš na ovoj plaži kako bi osvojio ostrvo. Ukoliko ste spremni za 20ak minuta lagane šetnje kroz šumu ne propustite plažu Mandraki!

Kako se stiže do plaže Mandraki

Generalno, plaže na severnoj strani ostrva Skiatos nisu povezane sa linijama gradskog prevoza. Mandraki se nalazi na 14km od grada Skiatosa. Do određenog stajališta možete se služiti gradskim prevozom, a nakon toga osuđeni ste na pešačenje, ukoliko nemate sopstveno prevozno sredstvo.

Do plaže se može stići na više načina. Stajalište broj 23 je orijentir. Tu se nalaze prodavnica i restoran. Sa leve strane prodavnice videcete put koji vas bukvalno vodi iza prodavnice i tu se nalazi vila Marz Angela. Kada prodjete vilu sa vaše leve strane nalazi se zemljani put koji vas vodi u šumu.  Kada budete izašli iz šume na čistinu videćete ogradu i par stepenika pored velikog stabla. Stotinak metara kasnije naićićete na tablu koja vas upućuje na plaže Mandraki, Elias i Agistros. Od stanice 23 do Mandrakija u proseku treba manje od 20 minuta laganim hodom.

Vodite računa kuda se krećete kako se ne biste izgubili i zbog toga zakasnili na autobus u povratku. Nama se to nije desavalo, al čuli smo razne priče. Mada u krajnjem slučaju mođete doći i sa izletničkim brodićem i izbeći čitavu proceduru.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Mandraki je jedna od nekomercijalnih plaža na Skiatosu. U skladu sa tim nije bogata propratnim sardržajima kao većina popularnih plaža. Popularnost je upravo stekla zbog netaknute prirode i mirne atmosfere.

  • Plaža Mandraki Skiatos Letovanje

Ukoliko ste gladni postoji objekat na samoj plaži, međutim nećete imati baš toliko izbora kao u tavernama na popularnijim plažama. Ukoliko se odlučite da se zasladite preporučujemo vam da probate milkšejk sa čokoladom.

Ležaljke i suncobrani su takođe na raspolaganju po standardnim cenama. Dešavalo se u avgustu da budu tolike gužve, što je retkost na ovoj plaži, da nije postojala šansa da se nađe ležaljka posle podneva.

Sportskih sadržaja nažalost nema, međutim ako ste poneli rekete i loptice imaćete i više nego dovoljno prostora za igru.

Još jedna važna informacija koja se odnosi na sve plaže na severnoj strani ostrva je to da ukoliko duva vetar postoji šansa za većim talasima.

Ukoliko ste odlučili da posetite Mandraki krajem avgusta ili početkom septembra čeka vas iznenađenje. U tom periodu plaža procveta i bude preplavljena ljubičastim cvetićima.

Ne znam za vas al nama se žuri na Mandraki! Pišite nam ili nam se pridružite na plaži.

Komentari