O Ostrvu

Skiatos je malo ostrvo u Egejskom moru, koje pripada grupi Sporada. Površina ostrva je oko 50km2. Međutim, nemojte da vas zavara veličina ostrva! Bez obzira što je malo ostrvo u pitanju, ono u sebi krije bezbroj iznenađenja.

Naziv ostrva potiče od grčke reči “skia“(senka) zbog bujne vegetacije na ostrvu koja stvara prirodni hlad.

Ostrvo je poznato po prelepim plažama. Kažu da postoji 66 plaža, što i jeste istina ukoliko se računaju i male uvale. Međutim, realna brojka plaža sa ležaljkama i tavernama koje su pristupačne je upola manja. Najpoznatija plaža je Kukunaries, koja se može pohvaliti plavom zastavicom.

Ukoliko ste mislili da Skiatos može da vam ponudi isključivo relaksaciju u prirodi i na plažama u toku dana i sjajne morske specijalitete u brojnim restoranima i tavernama, prevarili ste se! Noćni život ne zaostaje za dnevnim aktivnostima!

Rock’n’Roll bar je čak proglašen za jedan od najboljih koktel barova u Evropi! Tako da je mit da je Skiatos ostrvo za parove i porodice! Skiatos zaista nudi sve za svakog!

Ostrvo Skiatos je takođe poznato po mjuziklu Mamma Mia, koji je sniman na Skiatosu i susednom ostrvu Skopelos. Ukoliko niste pogledali ovaj mjuzikl, obavezno to učinite i zaljubićete se u ostrvo!

Iz istog razloga na svakom koraku možete čuti poznate pesme grupe Abba, Mamma mia here I go again…

Ukoliko nastavite da istražujete po našem sajtu, saznaćete sve što vam je potrebno, a sigurno i više od toga.

Međutim, da biste doživeli sjajnu atmosferu koja vlada na ostrvu potrebno je da spakujete kofere i priuštite sebi fenomenalno iskustvo i uspomene!

Za nas je Skiatos mesto na kom smo se sastajali, rastajali i kom smo se iznova vraćali! Mesto gde smo stekli brojne uspomene i sklapali prijateljstva koja i dan danas traju.

I opet se vraćamo i pozivamo vas da nam se pridružite! Vidimo se na Skiatosu!

Šaljite vaše utiske i rado ćemo vam pomoći da ih podelite sa svima! Pratite nas na društvenim mrežama i saznajte prvi sve što vas zanima!