Plaža Diamandi – Relaksacioni Centar Skiatosa

Na oko 7km od grada Skiatos nalazi se ono o čemu ste maštali – mali raj za opuštanje daleko od gužve i graje. Plaža Diamandi je pravi netaknuti dragulj ostrva Skiatos.

Gde se nalazi plaža Diamandi?

Plaža se nalazi na poluostrvu Kalamaki, na suprotnoj strani od plaže Kanapica. Ukoliko niste ljubitelj ekstremnog pešačenja, bolje odustanite. Međutim, ukoliko su vas slike ipak ubedile da krenete na plažu Diamandi, naš savet je da se tamo uputite brodićem. Ako ste krenuli kopnenim putem, gradskim autobusom ili kolima, neka vam orijentir bude stanica br.13.

Nakon što ste sišli na stanici uputite se prema tabli na kojoj piše Diamandi Beach Bar i krenite lagano niz “stazu“. Put do plaže je nezgodan, zbog toga se opremite adekvatnom obućom. Zbog toga savetujemo porodicama sa decom da se ovde upute brodićem ili ka drugim plažama koje su prilagođene mališanima i njihovim potrebama.

Prevoz brodićem do plaže možete zahtevati sa susednih plaža Vromolimnos i Kanapica u centrima za sportove na vodi, a kasnije kontaktirati nekoga u Diamandi Beach Baru da vam pozovu prevoz za nazad.

Cena prevoza zavisi u odnosu na broj putnika.

Sadržaji na plaži i zanimljivosti

Ako ste očekivali skijanje na vodi, gomilu ljudi i glasnu muziku, na pogrešnom ste mestu. Kad kažemo Diamandi, mislimo mir, opuštanje i uživanje u prirodi. Ukoliko je to ono što tražite onda vam toplo preporučujemo da posetite Diamandi. Ispuniće apsolutno sva vaša očekivanja.

Na plaži je intimnija atmosfera, nema gužve i idealna je ukoliko želite da se opustite, ostavite sve brige iza sebe i uživate u prirodi.

Tu se nalazi Beach Bar koji na svom meniju nudi možda najukusnije pripremljene morske plodove na Skiatosu. Uverite se sami.

Međutim, to nije sve. Ukoliko otplivate iza stene sa desne strane zaćićete u zonu netaknute prirode i prelepe plaže Delfiniki, koja nema nikakvih sadržaja. Možete eventualno zateći neki brodić koji se usidrio, mada je i to retkost.

More je kristalno čisto, ali se dešava da bude lišća, zbog bujne vegetacije koja okružuje plažu.

Ukoliko ste se već relaksirali na ovoj plaži, pišite nam i podelite vaše utiske, koje sa nestrpljenjem čekamo, sa svima!

Želimo vam srećan put i lep provod na ostrvu Skiatos!

Komentari