Lalaria – Tirkizno bez Fotošopa

Plaža Lalaria Skiatos Grčka Letovanje 2016

Lalarija je plaža na severo istočnoj strani Skiatosa, koju možda već držite na pozadini svog telefona ili računara, a da toga još niste ni svesni. Ukoliko je već niste postavili za pozadinu, to će se verovatno promeniti nakon vašeg boravka na Skiatosu. Priroda se na ovoj plaži poprilično poigrala sa Fotošopom i stavila sve ostale plaže u senku. Međutim, na razočarenje svih prisutnih, plaži se ne može pristupiti sa kopna.

Bilo nam je žao da takvu plažu nazovemo “ekskurzijska plaža“ zbog njene lepote, ali to je činjenica koju ne možemo da opovrgnemo.

Kako stići do Lalarije?

Do Lalarije isključivo može doći morskim putem. U luci grada Skiatosa se nalazi usidren veliki broj izletničkih brodova koji organizuju izlete do Lalarije. Najbolje bi bilo da se raspitate na više mesta, pošto cene i program izleta umeju da variraju.

Posebnu pažnju treba da obratite na vetar. Ukoliko vetar duva može se dogoditi da brodić ne može da pristane na plažu zbog vaše lične bezbednosti. Stoga je najbolje da pogledate vremensku prognozu pre nego što kupite karte za izlet.

Još jedna bitna stvar je vreme izleta. Birajte što ranije termine kako biste imali priliku da uživate na plaži i fotografišete dok nije gužva.

Zanimljivosti i priče o plaži

Plaža Lalarija je karakteristična po belim stenama i kamenju zbog kojih more ima mlečno tirkiznu boju, koja izaziva oduševljenje kod svih pristutnih.

Još jedna interesantna stvar koju možete da vidite na ovoj plaži je Tripija Petra, stena koja je formirala luk, koji predstavlja morsku kapiju ove plaže. Legenda kaže da je ta kapija magična. Onaj ko plivajući prođe kroz kapiju dobija na poklon večitu mladost. Sad kad smo vam otkrili tajnu, nemojte bacati novac na botoks i kreme protiv starenja, već pravac na Lalariju.

Nakon što ste se podmladili plivajući, red je malo da prošetate plažom. Obzirom da smo se svi razmazili na peščanim plažama Skiatosa, za kamenitu Lalariju, biće vam potrebne japanke, papuče ili bilo koja druga obuća za vodu.

Ugostiteljskih objekata, sportova na vodi, internet signala, ležaljki, suncobrana i tuševa na ovoj plaži nema. Ali znate već kako kaže stara grčka poslovica: “Ne idu internet signal, tirkiz i večita mladost zajedno“.

Ukoliko se slažete sa ovom “poslovicom“ i sa nama, onda se vidimo na tretmanu podmlađivanja na Lalariji.

P.S. Još uvek tražimo plažu koja “magično skida kilograme“, a do tada imamo Vromolimnos.

Pišite nam i podelite sa svima kako je tretman na Lalariji na vas delovao!

Komentari