Bananistas – Nekada davno sinonim za dobru zabavu

Plaža Banana Skiatos - Bananistas

Plaža Banana na Skiatosu se smatra jednom od najatraktivnijih plaža na ostrvu. Jedan od razloga zbog kojih je postala toliko popularna kod omladine su čuvene žurke koje su trajale skoro do ponoći. Međutim izgradnja hotela 2017. godine donela je izvesne promene, i na određenim delovima plaže mogu samo da uživaju gosti hotela.

S obzirom da se hotel prostire na velikoj površini i ima najveće kapacitete na ostrvu, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kako će se to odraziti na susednu plažu Ambelakija s obzirom da je jako mala. I kakav će raspored i put do ovih plaža biti za one koji nisu gosti hotela.

Ranijih godina, svi posetioci koji su prvi put došli na Skiatos su se pitali kuda se gomila mladih ljudi sa poslednje autobuske stanice uputila – odgovor je ka plaži Banana!

Banana je nudila idealan spoj: prelepu peščanu plažu, sportove na vodi, fenomenalnu žurku i fascinantan zalazak Sunca.

Kako se dolazi do Banane?

Kao što smo već spomenuli, silazite na poslednjoj autobuskoj stanici. Videćete malu prodavnicu pored koje se nalazi put koji vodi ka Ampelakiji i Banani. Biće vam potrebno oko 15ak minuta laganog hoda do konačnog odredišta.

Plaža Banana – Raj za fotografe

  • zalazak Sunca na plaži Banana Skiatos

Obzirom da se nalazi na zapadnoj strani ostrva, možete uživati u možda najlepšem zalasku sunca na ostrvu!

Ukoliko niste gost hotela, možete se smestiti na plaži Agia Eleni i uživati u istom prizoru.

 

Bananistas – Nekada davno sinonim za dobru žurku

Dobra atmosfera se osecala već na samom prilazu plaži. Mnogo mladih, fenomenalna muzika, pozitivna atmosfera i sjajno osoblje doprinosili su sjajnom imidžu plaže. U baru, pored fenomenalnih osvežavajućih koktela, moglo se i prezalogajiti nešto ukusno.

Ukoliko se ostajalo do kraja žurke, morali smo se potruditi da osiguramo svoje mesto u autobusu za povratak ka centru Skiatosa. Gužva na stanici Koukounaries bila ogromna pored dobro organizovanog gradskog prevoza.

Na ovom mestu sada se nalazi hotel ELIVI Skiathos, koji u okviru svog kompleksa obuhvata i plaže Ampelakia i sada već bivši nudistički raj Mala Banana na Skiatosu koje će moći da posećuju gosti hotela u najvećoj meri.

Više o hotelu i kapacitetima možete pročitati na linku.

 

 

Komentari