Marata – Za sve kojima je zaista potreban odmor

Plaža Marata Skiatos Grčka

Ukoliko ste oduvek imali želju da naučite italijanski, na pravom ste mestu! Sad se verovatno pitate kako italijanski u sred Grčke? Plaža Marata je jedna od omiljenih izbora Italijana na Skiatosu. Često nam se dešavalo da na Marati zaboravimo da smo u Grčkoj, pogotovo u avgustu kada su u toku kolektivni odmori.

Kako stići do plaže Marata

Plaža Marata je udaljena 11km od grada Skiatosa. Nalazi se na samo 500m udaljenosti od plaže Kukunaries. Pored stepenica koje vode do plaže nalazi se improvizovani parking ukoliko ste krenuli sopstvenim prevozom. Ukoliko ste pošli gradskim prevozom siđite na stanici 19 ili 20. Do plaže se stiže stepenicama vrlo brzo. Od poznatijih objekata u blizini nalazi se hotel Skiathos Palace, čiji gosti često dolaze na baš ovu plažu.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Plaža je poprilično dobro organizovana sa ležaljkama i suncobranima. Međutim morate požuriti ukoliko želite da zauzmete svoje mesto! Dešava se, pogotovo u avgustu, da su ležaljke rezervisane. Ukoliko vidite da su isti peškiri prebačeni preko više ležaljki, znajte da su one rezervisane. Međutim, to ne važi za sve ležaljke na plaži! Na levoj strani plaže (bližoj gradu Skiatosu) kapetan rentira ležaljke, tako da u tom delu plaže mođete naći svoje mesto.

  • Plaža Marata Skiatos Grčka Ležaljke

Na plaži se izuzetno lep bar u kom se možete osvežiti. Internet veza u baru je poprilično dobra, međutim ne pokriva celu plažu iako je “mala“.

Sportskih sadržaja nema! Tako da ukoliko poželite da se aktivirate pređite na susednu plažu Kukunaries.

Možda vam bude zanimljiva uvalica do koje možete doplivati sa Marate. Sa leve strane, kada zaobiđete stene, nalazi se prelepa uvala ukoliko želite da se osamite i uživate u prirodi bez buke u okolini.

Nadamo se da će vam se dopasti!

Ukoliko ste posetili Maratu podelite vaša iskustva sa svima u sekciji za komentare ispod. Takođe, ukoliko želite da objavimo vaš putopis pišite nam direktno preko kontakt stranice.

Ciao Ragazzi! Vidimo se na Marati!

Komentari