Sklitri – Romantična Fabrika Fantastičnih Ukusa

Plaže na Skiatosu Sklitri

Sklitri (Sklithri) je prelepa mala plaža udaljena oko 6km od centra Skiatosa (manje od 15 minuta vožnje). Plaža je dosta manja od ostalih i nema dodatnih sadržaja poput sportova na vodi. Međutim, tamo postoji nešto što će vas u potpunosti očarati.

Kako se stiže do plaže Sklitri?

Do plaže se lako stiže glavnim putem. Smeštena je između plaža Tzaneria(Nostos) i Ahladies. Ukoliko se vozite gradskim prevozom pripremite se da izađete na stanici br.11. Nakon toga spustite se stepenicama do plaže. Stigli ste kad budete ugledali malu peščanu plažu, sa autentičnom grčkom tavernom prepunom cveća.

Sadržaji i zanimljivosti na plaži

Sklitri je plaža ušuškana od naleta vetrova, pa se zbog toga brojni brodići usidre baš ovde i na susednoj Tzaneriji.

Postoji jedan red ležaljki i to ne pokriva kapacitete ove plaže. Nekim čudom, na našu sreću nije tolika gužva da baš nemate gde da spustite svoj peškir.

Pored toga što možete da se isplivate i osunčate,kao i na ostalim plažama, ovde postoji nešto prema čemu mi gajimo posebne simpatije. U pitanju je istoimena taverna, koja će sigurno biti jedna od stvari koja će vam ostati ucrtana sećanju nakon letovanja!

Taman kad se umorite od fotografisanja cveća i detalja oko taverne, vreme je za ručak. Nakon ručka više ništa neće biti isto! Poželećete da svaki dan provedete baš ovde i isprobate sve sa jelovnika taverne. To je ono što nas najviše raduje kad je u pitanju Sklitri!

Međutim, Sklitri je još lepša i magičnija uveče. Idealna je ukoliko proslavljate neki važan dan na Skiatosu.

Ako želite da bude sve savršeno i romantično u grčkom stilu, mi vam predlažemo da izaberete tavernu Sklitri.

Nadamo se da su vam naši saveti bili od pomoći. Podelite vaša iskustva sa ostalima i ne zaboravite da nam pišete!

Vidimo se na Sklitriju!

Srećan put! Želimo vam lep provod!

Komentari