Megali Amos – Gradska Plaža

Plaža Megali Amos Skiatos Grčka

Plaža Megali Amos (Megali Ammos) je plaža koja je najbliža centru grada Skiatosa. U prevodu na srpski njeno ime znači “Veliki Pesak“. Zvanično važi za gradsku plažu i u njenoj blizini se nalazi veliki broj hotela i restorana.

Kako se stiže do Megali Amosa

Ukoliko vas mrzi da hodate od centra grada, onda zapamtite autobuska stajališta 5 i 6. U drugom slučaju, šetnja do kraja glavne ulice, zatim kod banke skrenite levo i pratite uzbrdicu do kraja. Kad stignete do vrha skrenite desno i stigli ste na stanicu br.5.

 

Ukoliko sa vaše desne strane budete videli markete i tavernu Balkonaki na pravom ste mestu. Tačno preko puta taverne Balkonaki nalaze se stepenice koje vas vode na sam početak plaže Megali Amos.

Zanimljivosti i sadržaji na plaži

Megali Amos je možda plaža sa najvećim izborom restorana, barova i kafića. Megali Amos je podeljena nekom nevidljivom granicom, tako da se drugi kraj plaže ( bliži Vasiljas plaži) zove Ftelja ( ili Ftelija). Ukoliko se sa nekim nalazite na plaži Ftelja, nek vam orijentir bude stanica br.6.

  • Leptirići iz Cafe del Mara Skiatos

U blizini plaže nalazi se veliki broj smeštajnih objekata i to ovu plažu čini idealnom za ljude sa decom.

Svi mogući sadržaji na plaži su prisutni u velikom broju. Ležaljke, suncobrani, kabine za presvlačenje sve vam je na raspolaganju.

Kolika je prednost blizina centra grada, tolika je i mana, jer ume da bude gužva u određenim delovima plaže.

Restorani i barovi na Megali Amosu

Ono što bismo hteli da izdvojimo su određeni ugostiteljski objekti.

Na samom početku plaže nalazi se naš omiljeni kafić na ostrvu – Cafe Del Mar. Bar je ušuškan, polu sakriven na samom početku plaže, sa fenomenalnom ponudom hrane i pića po vrlo prihvatljivim cenama. Detaljnije o ovom objektu i ostalim objektima možete pročitati u sekciji Barovi i Restorani.

Sledeće mesto koje bismo izdvojili je restoran Exandas. Dok ovo pišemo maštamo o fenomenalnim jelima sa njihovog menija. Ukoliko ste ljubitelj morskih plodova, Exandas je mesto koje morate posetiti.

Još jedna taverna koja se nalazi na našoj top listi je To Balkonaki (To Mpalkonaki). Ona se ne nalazi na samoj plaži već iznad početka Megali Amosa. Nekako nikada nismo uspeli da prođemo pored Balkonakija, a da ne svratimo na giros ili suvlaki.

Ukoliko volite ukusnu hranu u prelepom ambijentu na obali mora kao i mi, vidimo se na Megali Amosu!

Pišite nam i podelite svoja iskustva i priče sa svima nama. Očekujemo vas sa nestrpljenjem.

Komentari