Megalos i Mikros Aselinos – Mali i veliki odmor

Mikros Aselinos Plaza Skiatos - Najlepse plaze na Skiatosu

Megalos(velika) i Mikros(mala) Aselinos plaže su dve nestvarno lepe plaže na severnoj strani ostrva Skiatos. Manje su posećene jer ne postoji direktna linija gradskog prevoza koja saobraća do njih.

Ako želite da pobegnete od gužve i buke ove plaže su idealne za vas. Obe plaže inspirišu tako da čak i najlošiji fotografi naprave najbolje fotografije.

Kako se stiže do plaža

Kao što smo već spomenuli ne postoji prevoz koji će vas direktno dovesti do plaža. Ukoliko nemate sopstveni prevoz, a spremni ste da pešačite, prevezite se gradskim autobusom do plaže Trulos. Zatim krenite putem kroz šumu severnoj strani ostrva i pratite znake koji će vas odvesti do plaža.

Ukoliko vam nije do pešačenja, možete doći i ekskurzijskim brodićem. Obratite pažnju na vetar, jer se može desiti da brodić ne pristane zbog velikih talasa i da plaže vidite samo iz daleka.

Megalos Aselinos se nalazi na 10 minuta pešačenja od Mikros Aselinosa.

Zanimljivosti i sadržaji na plažama

Kao što i sami nazivi plaža govore, Mikros je mala plaža, a Megalos je velika. Mikros Aselinos je ušuškana između dva brdašceta i ceo pejzaž je idealan za fotografisanje. Megalos Aselinos je podjednako atraktivna, međutim taj savršeni momenat umeju na momenat da pokvare turistički brodići koji pristanu.

Obe plaže su opremljene ležaljkama i suncobranima koje možete rentirati ukoliko želite. Moramo da napomenemo da nema značajnog prirodnog hlada, pa se u tom slučaju možete sakriti u baru ukoliko se niste adekvatno opremili.

Bar na velikoj plaži je bolje organizovan nego na maloj, upravo zbog izletničkih brodova koji tamo pristaju za vreme ručka.

Želimo vam lep i sunčan dan! Ne zaboravite da nam pišete i podelite vaše utiske sa svima nama.

Srećan put!

P.S. Vidimo se na Mikros Aselinosu

Komentari