Kanapica – Plaža sa Posebnim Šarmom

Kanapica - plaža na Skiatosu

Kanapica je definitivno šarmantna na neki poseban način. Nalazi se u zalivu sa još dve plaže, Tzaneria(Nostos) i Sklitri. Ranije je bila jedna od popularnijih plaža na Skiatosu. Vremenom se gužva smanjila, pa je uglavnom posećuju oni koji su odseli u istoimenom naselju, ali to nije razlog da je vi propustite.

Kako stići do plaže Kanapica

Do plaže se može stići i kopnenim i vodenim putem. Na samoj plaži se nalazi mol gde brodići pristaju često. Uglavnom mol predstavlja najveću atrakciju za mališane. Ukoliko dolazite kopnenim putem, autobusom, siđite na stanici br. 13. Nakon toga čeka vas lagana šetnja kroz naselje.
Ukoliko se odlučite da dodjete brodićem, polasci su česti iz luke.

Zanimljivosti i sadržaji na Kanapici

Plaža je uzana, dobro organizovana sa ležaljkama i suncobranima. Postoji dosta prirodnog hlada levoj strani plaže (ka plaži Tzaneria). Nalazi se na udaru vetrova, tako da je tokom vrelih vetrovitih letnjih dana klima na Kanapici dosta prijatnija nego na drugim plažama. Sa plaže se pruža predivan pogled na ostrva Arkos i Cugria, koja se nalaze u svakodnevnoj ekskurzijskoj ponudi.

  • Kanapica Skiatos Grčka Plaža

Na plaži se nalazi restoran u kom se možete osvežiti i pojesti nešto ukusno sa menija po prihvatljivim cenama.

Pored svega ostalog, Kanapica nudi bezbroj različitih zanimacija ljubiteljima sportova na vodi. Tako da ukoliko ste za vožnju na banani ili čak wind surfing, Kanapica je savršen izbor za vas.

Ne zaboravite da podelite vaše utiske sa letovanja sa nama! Pišite nam i pratite nas na društvenim mrežama!

Srećan put i vidimo se na Kanapici!

Komentari